Rederiet Eskøy As har sammen med Nordkappregionen Næringshage jobbet siden høsten 2016 med å etablere et bedre utgangspunkt for vekst.

Rederiet hadde i utgangspunktet to hovedutfordringer – behov for større kvoter og behov for større fartøy.

I dag er prosjektet i havn. Rederiet har nylig investert i torskekvoter. Disse ble kjøpt fra Myhre i Nordland. I tillegg har rederiet solgt et fartøy på 50 fot (Viktoria H), og kjøpt et som er vel dobbelt så stort, nærmere 38 meter. Rederiet har også søkt om snøkrabbekonsesjon. Dette skal sikre høyere aktivitet og større vekst i Nordkapp. Både den Danske Bank og Innovasjon Norge har bidratt i finansieringen.

 Eskøy As ble etablert 7. oktober 2007 av bl.a. Hrafn Sigvaldason og Helgi Sigvaldason. Selskapet har i dag forretningsadresse i Honningsvåg hvor de har drevet de to autolinefartøyene «Viktoria H» F-333-NK og «Saga K» F-777-NK.

Totalt vil rederiet ha 28 personer fast ansatt på havet. I tillegg har de 3 personer på land. De omsatte for 42 mill kroner i 2016. Rederiet har også et samarbeid med North Capelin og leier inn arbeidskraft fra dem ved behov.  Dette for å ivareta aktiviteten med mottak av råstoff fra andre fartøy. 

Det nye fartøyet – Valdimar H. har rederiet kjøpt fra Island. Fartøyet er 38 meter og

357 bruttotonn. Det modifiseres nå med helt nytt dekkutstyr som kjøler fisken ned til 0 grader før sløying. Selskapet skal drifte med autolinefiske, snurrevad og teinefiske etter snøkrabbe. I mai er første tur med det nye fartøyet planlagt. Næringshagen gratulerer og takker for samarbeidet så langt!