Åpning av bærekraftsuka

Mandag 11.09 kl. 10.00- 12.00

Vi sparker i gang med offisiell åpning hvor styreleder i Næringshagene i Norge, Anne Kristin Helgeland ønsker velkommen, UN Global Compact gir oss det store «bærekraftsbilde» & VESTRE AS deler sine erfaringer med å være verdens mest miljøvennlige fabrikk!  

Lenke til webinar

 

Bærekraft i reiselivet

Tirsdag 12.9 kl. 10.00- 12.00

Økt turisme gir muligheter og større ansvar, noe som gjør at bærekraftig reiseliv blir stadig viktigere. Dette byr på store muligheter for norske reiselivsaktører, samtidig som det setter større krav til et ansvarlig vertskap. Dette seminaret byr på interessante foredrag og bedriftscase.

Vi inviterer på kaffe og felles deltakelse på webinar på Næringshagen i 2. etg.

Du kan også delta digitalt her
 

Lunsjseminar: Miljøfyrtårn

Onsdag 13.9 kl. 10.00- 12.00 på Corner

Vi inviterer til lunsjseminar på Corner, og får en digital innføring fra Miljøfyrtårnstiftelsen om fordeler med sertifisering, og hvordan komme i gang. Vitikka AS og Elektro Teams AS deler sine erfaringer med Miljøfyrtårnordningen, og Troms og Finnmark fylkeskommune orienterer om ordningen Klimapartnere.

Til lunsj serveres det kyllinggryte, salat og rundstykker.

Husk påmelding her

 

Sirkulærøkonomi – Circular Norway og tre bedriftscase

Torsdag 14.09 kl. 10.00- 12.00

Vi starter med et innlegg med Alexander Christensen i Circular Norway som forteller hva sirkulærøkonomi er og innebærer. Han går også gjennom 8 nøkkelprisnispper innen sirkulærøkonomi. Del to bestå av innlegg fra industribedriftene Schütz, Wonderland og «Sirkulære Husøy». Rune Kjeldsrud fra Sør-Hedmark Næringshage leder oss gjennom seminaret.

Vi inviterer på kaffe og felles deltakelse på webinar på Næringshagen i 2. etg.

Du kan også delta digitalt her

 

Hva er EUs nye lovkrav for bærekraftsrapportering og hvordan påvirker dette din bedrift?

Fredag 15.09 kl. 10.00- 12.00

EU-direktivet CSRD representerer en ny lov for bærekraftsrapportering som blir gjeldene i Norge fra og med 2024. Direktivet utvider dagens krav til rapportering på ikke-finansiell informasjon til å omfatte vesentlig flere virksomheter. Omfanget av rapporteringen utvides også kraftig, og rapporteringspliktige virksomheter må innhente bærekraftsrelatert informasjon fra hele sin verdikjede. Dette vil kreve innsats fra bedrifter, først og fremst fra de som berøres direkte av de nye lovkravene, men også fra norske SMB´er indirekte, som er leverandører til større bedrifter.

Vi inviterer på kaffe og felles deltakelse på webinar på Næringshagen i 2. etg.

Du kan også delta digitalt her

 

Bærekraftsuka byr på flere arrangementer, les mer her