Med over 200 søknader på 12 stillinger viser det seg tydelig at det er svært attraktivt for unge talenter å søke seg til traineestillinger og ta del i traineeprogrammet. 

Kystverket søkte trainee som rådgiver. Ruben Alseth, Seniorrådgiver ved Kystverket, uttrykker sin begeistring over ordningen og gleder seg til å få en ny kollega. «Trainee Finnmark er en spennende og relevant ordning som kan fremme vårt rekrutteringsarbeid og være en nyttig arena for alle involverte parter. Vi ser frem til å ønske vår nytilsatte trainee velkommen» sier Alseth. Mathilde Wøhni Hansen ansettes som rådgiver i Kystverket, og skal ta del av traineeprogrammet fra august. «Jeg ser veldig frem til å flytte hjem til Honningsvåg for nye utfordringer i Kystverket. At jeg også får tatt del i traineeordningen gjør muligheten ekstra spennende!» sier Hansen, som skal ha kontorsted i Honningsvåg og jobbe bredt innenfor Kystverkets ansvarsområde.

Repvåg Kraftlags Elverksjef, Oddbjørn Samuelsen, ser traineeordningen som en glimrende mulighet for å rekruttere ung og kompetent arbeidskraft. «Å gå inn i traineeordningen gir oss en fin mulighet til å vise mangfoldet av arbeidsoppgaver i et kraftkonsern. Vår trainee vil bli sterkt involvert i fusjonsprosessen mellom Repvåg, Luostejok og Nordkyn Kraftlag», sier Samuelsen. Traineen ved Repvåg Kraftlag, Susanne Gamst, uttrykker sin spenning og store forventninger knyttet til å starte sin karriere. Faktisk har det vært en målsetning for henne å bli ansatt i Repvåg Kraftlag. «Jeg er utrolig spent og gleder meg stort til å starte i Repvåg Kraftlag. Traineeordninger gir fantastiske muligheter for å lære og utvikle seg i et spennende og utfordrende arbeidsmiljø. Jeg ser frem til å bli en del av teamet på Repvåg Kraftlag og være med på å bidra til selskapets vekst og utvikling» sier Gamst, som er meget takknemlig for denne unike muligheten. 

Lars Helge Jensen ved Accountor Nordkapp er kjempefornøyd og er glad for å få tilført kontoret en ny medarbeider. «Da det har vært vanskelig i vår bransje å få kvalifiserte søkere ser vi det som positivt at vi kan være med i traineeordningen. Det at Mia Karlsen er godt kvalifisert og siden hun har lokaltilknytning gjør det hele perfekt», sier Jensen. Traineen selv deler entusiasmen for traineeordningen, og uttrykker «Dette er en veldig god mulighet for meg som nyutdannet til å kickstarte min karriere, og jeg storgleder meg til å bo hjemme i Honningsvåg». 

Nordkappregionen Næringshage gratulerer Repvåg Kraftlag SA, Kystverket og Accountor Nordkapp med disse spennende ansettelsene, og ønsker de tre traineene hjertelig velkommen. 

Om Trainee Finnmark 
Trainee Finnmark er et treårig prosjekt organisert av næringshagene og inkubatorene i Finnmark, og finansiert av Troms- og Finnmark fylkeskommune samt Samfunnsløftet/Sparebank 1 Nord-Norge. 

For mer informasjon om Trainee Finnmark, vennligst besøk www.traineefinnmark.no.

Nordkappregionen Næringshage jobber aktivt med rekrutteringsarbeid, både gjennom Trainee Finnmark og et prosjekt for Repvåg Kraftlag SA. Ta gjerne kontakt hvis du er nysgjerrig på arbeidet, og/ eller ønsker å ta del i traineeordningen. Vi er allerede i gang med rekruttering av virksomheter til neste års traineekull.